DEPREM TATBİKATI

Türkiye'nin deprem kuşağında bir ülke olması sebebiyle, öğrencilerimizin risk ve doğal afetlere karşı bilinçlendirilmesi ayrı bir önem taşıyor. Deprem anında ne yapılması gerektiğini bilmek, olası zararları büyük ölçüde önüne geçecektir.Öğretmenlerimiz , anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerimize verdikleri eğitimlerde deprem öncesinde ne gibi tedbirler alınması gerektiği, deprem sırası ve deprem sonrasında nasıl davranılması gerektiğine dair bilgiler aktardı.Eğitimin ardından, öğrendiğimiz bilgileri uygulamak amacıyla okul içerisinde bir deprem tatbikatı gerçekleştirdik. Tatbikatın başlamasıyla birlikte, öğrencilerimiz sınıflarında deprem anındaki Yat-Korun-Tutun pozisyonunu aldı, tahliye esnasında ise daha önce belirlenen yollardan geçerek öğretmen gözetiminde, güvenli bir şekilde dışarı çıkmaları sağlandı. Tüm öğretmen ve öğrencilerimiz okul bahçesindeki en güvenli alan olan oyun  sahasında toplandı.